Udfordringer ifm. Covid-19

Coronavaccine til nærmeste pårørende

Min far har alzheimers og bor stadig i egen bolig med min mor. De er 76 og 77 år. Vi ved han er i risikogruppen ifht. corona-virus, men er egentlig mere bekymrede for at min mor bliver syg, da min far hverken ville kunne tage sig af min mor eller være i stand til at klare sig selv. Spørgsmålet går på, om min mor bliver vaccineret samtidig med min far?

Læs hele brevet
08. januar 2021

Svar fra Demenslinien:

Kære Gitte

Tak for dit brev.

Det er meget forståeligt, at du er bekymret for din mor i forhold til Corona, da hun varetager omsorgen for din far og hvis hun bliver syg vil situationen blive uholdbar for dem begge.

Der er åbnet mulighed for, at man som pårørende også kan blive vaccineret. I følge styrelsens for patientsikkerhed kan egen læge i særlige situationer visitere udvalgte pårørende til personer i særligt øget risiko eller pårørende som er en uundværlig omsorgs- eller plejeperson og som er involveret i helt særlige plejeopgaver. Dette præciseres med eksempler som plejeopgaver fx trachealsugning og lign.- det er derfor usikkert, om din mor kan komme under denne kategori.

Egen læge kan også i særlige situationer visitere pårørende som er i nær kontakt med en person i særligt øget risiko som ikke selv kan vaccineres.

Det er derfor en god ide, at din mor taler med sin læge om muligheden.

Du kan læse mere her:

Retningslinjer for håndtering af vaccination mod COVID-19

Med venlig hilsen

Demensliniens rådgiver

 

P.S. Vidste du, at Alzheimerforeningen udelukkende er finansieret af frivillige bidrag?

Vores gratis rådgivning på Demenslinien er derfor afhængig af din og min støtte.

Vil du være med til at sørge for, at andre også kan få glæde af vores rådgivning, kan du give os et bidrag.

Tilbage til brevkassen

Bestil samtale

Skriv et brev til Demensliniens brevkasse

Nedenfor kan du skrive dit spørgsmål til Brevkassen - det er gratis og anonymt. Udfyld venligst oplysningerne herunder - så kan vi bedst muligt hjælpe dig, og andre kan senere få glæde af dit spørgsmål. Det er kun dit kaldenavn der vises i brevkassen. Du kan forvente svar inden for en uge. Vi sender en e-mail med dit spørgsmål og svar, når dit brev er besvaret.

Dette navn vises på hjemmesiden

Ved at offentliggøre dit brev kan andre i samme situation få glæden af læse dit brev - på den måde kan vi hjælpe hinanden. Rådgiveren behandler og anonymiserer alle breve inden de bliver offentliggjort.