Udfordringer ifm. Covid-19

Spørgsmål om Covid-19 test

Jeg passer min svært demente hustru i hjemmet. Hvis, der opstår et behov for en Covid-19 test, kan man så blive testet på ens bopæl? Jeg kan ikke finde oplysninger om dette nogen steder på nettet? Det vil være vanskeligt for mig og min hustru, at komme ud til test steder i telte eller på sygehus.

Læs hele brevet
01. november 2020

Svar fra Demenslinien:

Kære Du

Ja, det kan være svært at komme ud til test, når man har en demenssygdom i svær grad. Det er desværre heller ikke lykkedes os at finde information om testmulighed i hjemmet.

Tidligere har vi, her på Demenslinien, fået en opringning fra en anden landsdel, hvor der gennem egen læge blev foretaget en Coronatest i hjemmet. Så vores anbefaling er, at du kontakter din hustrus læge for at høre hvilke muligheder, der er i jeres kommune og hos din læge. Her kan du læse, hvilke anbefalinger, Sundhedsstyrelsen har omkring testning

 

Dette svar er skrevet d. 01/11-2020.

Vi gør opmærksom på, at situationen med COVID-19 ændrer sig fra dag til dag. Vi opfordrer til, at du orienterer dig om de seneste udmeldinger på myndighedernes side: coronasmitte.

Med venlig hilsen

Demensliniens rådgiver

 

P.S. Vidste du, at Alzheimerforeningen udelukkende er finansieret af frivillige bidrag?

Vores gratis rådgivning på Demenslinien er derfor afhængig af din og min støtte.

Vil du være med til at sørge for, at andre også kan få glæde af vores rådgivning, kan du give os et bidrag.

Tilbage til brevkassen

Bestil samtale

Skriv et brev til Demensliniens brevkasse

Nedenfor kan du skrive dit spørgsmål til Brevkassen - det er gratis og anonymt. Udfyld venligst oplysningerne herunder - så kan vi bedst muligt hjælpe dig, og andre kan senere få glæde af dit spørgsmål. Det er kun dit kaldenavn der vises i brevkassen. Du kan forvente svar inden for en uge. Vi sender en e-mail med dit spørgsmål og svar, når dit brev er besvaret.

Dette navn vises på hjemmesiden

Ved at offentliggøre dit brev kan andre i samme situation få glæden af læse dit brev - på den måde kan vi hjælpe hinanden. Rådgiveren behandler og anonymiserer alle breve inden de bliver offentliggjort.