Udfordringer ifm. Covid-19

Hvad nu, hvis jeg ikke må besøge min hustru?

Min hustru har fået tilbudt en bolig på et plejehjem, men jeg tør ikke sige ja. Tænk hvis der igen kommer besøgsrestriktioner. Vi har været gift i 55 år og har aldrig været væk fra hinanden mere end en enkelt dag. Jeg ønsker at blive ved med at være der for min hustru. V kan ikke undvære hinanden, og jeg er bekymret for, om hun vil blive taget godt af, hvis jeg ikke er der til at passe på hende. Hvad gør jeg?

Læs hele brevet
01. august 2020

Svar fra Demenslinien:

Kære Mand

Hvis der kommer et udbrud eller endnu en bølge af COVID-19, kan man risikere at plejehjemmet får et påbud om besøgsrestriktion fra Styrelsen for Patientsikkerhed, så jeg forstår godt din bekymring. Men samtidig er der en grund til, at din hustru nu har fået tilbudt en plejebolig. Kommunen må have vurderet, at din hustru har behov for omsorg 24 timer i døgnet, og jeg kan forestille mig, at du er godt slidt og har brug for at have frirum til at lade op i.

Det er vigtigt, at du får talt med plejehjemmet om, hvad der vil ske, hvis der igen kommer besøgsrestriktioner. En snak om hvordan I kan bevare kontakten og hvordan plejehjemmet håndterede situationen, mens der var besøgsrestriktioner. Hvad har de lært af det? Der må komme en evaluering af hele forløbet og en plan for, hvordan man også sikrer de menneskelige relationer og aspekter, hvis der kommer en ny bølge. Du kan sammen med plejehjemmet få aftalt og lagt en plan for, hvordan du kan bevare kontakten, så det kan give dig ro til at tage den svære, men nok nødvendige beslutning.

 

Dette svar er skrevet d. 01/08-2020.

Vi gør opmærksom på, at situationen med COVID-19 ændrer sig fra dag til dag. Vi opfordrer til, at du orienterer dig om de seneste udmeldinger på myndighedernes side: coronasmitte.

 

Med venlig hilsen

Demensliniens rådgiver

 

P.S. Vidste du, at Alzheimerforeningen udelukkende er finansieret af frivillige bidrag?

Vores gratis rådgivning på Demenslinien er derfor afhængig af din og min støtte.

Vil du være med til at sørge for, at andre også kan få glæde af vores rådgivning, kan du give os et bidrag.

Tilbage til brevkassen

Bestil samtale

Skriv et brev til Demensliniens brevkasse

Nedenfor kan du skrive dit spørgsmål til Brevkassen - det er gratis og anonymt. Udfyld venligst oplysningerne herunder - så kan vi bedst muligt hjælpe dig, og andre kan senere få glæde af dit spørgsmål. Det er kun dit kaldenavn der vises i brevkassen. Du kan forvente svar inden for en uge. Vi sender en e-mail med dit spørgsmål og svar, når dit brev er besvaret.

Dette navn vises på hjemmesiden

Ved at offentliggøre dit brev kan andre i samme situation få glæden af læse dit brev - på den måde kan vi hjælpe hinanden. Rådgiveren behandler og anonymiserer alle breve inden de bliver offentliggjort.