Udfordringer ifm. Covid-19

Må min mor komme ud fra plejehjemmet?

Min mor bor på plejehjem. Min far og jeg plejede at komme og besøge min mor hver eneste dag. Det gør vi dog stadig, men siden midten af september, er det nu kun en af os, der må komme ind på grund af besøgsrestriktioner. I vores tilfælde er det min far der har indendørsbesøgene og jeg må nøjes med udendørs besøg. Nu er det efterår og det er allerede hundekoldt at sidde i besøgsteltet, derudover bliver det også snart tidligt mørkt. Jeg kan næsten ikke holde tanken ud om, at min mor og jeg skal sidde i teltet og fryse hver dag hele vinteren, for at vi kan være sammen. Kan jeg i stedet tage min mor med hjem til mig på besøg?

Læs hele brevet
01. november 2020

Svar fra Demenslinien:

Kære Søn

Det er rigtigt, at Styrelsen for Patientsikkerheds påbud indebærer at besøg på plejehjem som udgangspunkt skal foregå udendørs og at besøg inden døre ikke kan ske, med mindre der er tale om en kritisk situation, eller den besøgende er den nærmeste pårørende til beboeren.

Beboerne selv er derimod ikke er omfattet af besøgsrestriktionerne og kan derfor fortsat færdes frit og har mulighed for at tage på besøg eller lignende uden for plejehjemmet eller for at gå en tur med besøgende.

Vi anbefaler, at man i så fald følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger om god hygiejne og fysisk afstand – herunder at såfremt det ikke er muligt at holde fysisk afstand, i stedet forsøger at gøre den fysiske kontakt så kortvarig som mulig og huske at spritte af før/ efter og eventuelt benytter værnemidler

Alzheimerforeningen er i løbende dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed om besøgsrestriktionerne. Vi mener, at for mange kommuner stadig ”glemmer” at oplyse pårørende og andre om, at beboerne selvfølgeligt frit kan bevæge sig rundt og komme på besøg uden for plejehjemmet. Vi mener også, at når nu vejret bliver dårligere og besøgsrestriktionerne ser ud til at skulle vare længe, bliver man nødt til at genoverveje om kravet om udendørs besøg skal opretholdes. Men indtil Styrelsen for Patientsikkerhed kommer med nye retningslinjer, er vi selvfølgeligt nødsaget til følge de nuværende retningslinjer.

 

Dette svar er skrevet d. 01/11-2020.

Vi gør opmærksom på, at situationen med COVID-19 ændrer sig fra dag til dag. Vi opfordrer til, at du orienterer dig om de seneste udmeldinger på myndighedernes side: coronasmitte.

Med venlig hilsen

Demensliniens rådgiver

 

P.S. Vidste du, at Alzheimerforeningen udelukkende er finansieret af frivillige bidrag?

Vores gratis rådgivning på Demenslinien er derfor afhængig af din og min støtte.

Vil du være med til at sørge for, at andre også kan få glæde af vores rådgivning, kan du give os et bidrag.

Tilbage til brevkassen

Bestil samtale

Skriv et brev til Demensliniens brevkasse

Nedenfor kan du skrive dit spørgsmål til Brevkassen - det er gratis og anonymt. Udfyld venligst oplysningerne herunder - så kan vi bedst muligt hjælpe dig, og andre kan senere få glæde af dit spørgsmål. Det er kun dit kaldenavn der vises i brevkassen. Du kan forvente svar inden for en uge. Vi sender en e-mail med dit spørgsmål og svar, når dit brev er besvaret.

Dette navn vises på hjemmesiden

Ved at offentliggøre dit brev kan andre i samme situation få glæden af læse dit brev - på den måde kan vi hjælpe hinanden. Rådgiveren behandler og anonymiserer alle breve inden de bliver offentliggjort.